In de mis van 5 december is in de Nieuwegeinse Nicolaaskerk de eerste Van Heukelumpenning uitgereikt. De ontvanger van deze penning is José Schults, die al vele jaren tal van vrijwilligerstaken vervult.

Jose penning

Op een klein terrein naast de Nicolaaskerk in Nieuwegein zijn drie oudere mannen tussen de kerstbomen, die omringt worden door grote ijzeren hekken, in een hoog tempo kerstbomen van een pallet in een vak aan het tillen. Het hele terrein staat vol met ijzeren hekken, verlichting en verschillende soorten kerstbomen met aan de top oranje, blauwe en bijvoorbeeld gele lintjes, die volgens hoofdvrijwilliger Kobus Van Rooien (72) zijn, om de tien verschillende soorten kerstbomen uit elkaar te kunnen houden. Dit is belangrijk voor de verkoop van de kerstbomen, die op zaterdag 27 november van start gaat. De opbrengst van de verkoop is voor de renovatie van de Nicolaaskerk.

De Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg 8 in Nieuwegein is afgelopen woensdagavond 24 november, samen met honderden andere kerken wereldwijd en tientallen kerken en andere gebouwen in Nederland, rood aangelicht. Met deze actie vraagt de kerk, samen met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood, aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen.